Overig Gambia

Wilt u het echte Gambia ontdekken? Wilt u weg van de strandbestemming? Ga dan de prachtige binnenlanden van The Gambia in.

Het land biedt een verscheidenheid aan ecologische instellingen. In totaal bevinden er zich 6 beschermde gebieden van de in totaal ongeveer 40,000 hectare land, onder bescherming van het Ministery of Park and Wildlife. The Gambia zet zich dagelijks in voor de Wildlife Act, welke al in 1977 is ondertekend. Deze politieke inzet zort ervoor dat het milieu wordt beschermd. Het eco-toerisme heeft een enorm potentieel in The Gambia en de plannen voor uitbreiding zijn in een vergevorderd stadium. Als het plan volledig is uitgevoerd, zal 5% van het totale oppervlakte van het klein Gambia beschermd natuurgebied zijn.

Gambia heeft een overvloed en verscheidenheid aan vogels en staat bekend als een van de landen met de meeste vogelsoorten ter wereld! Het Gambia Tourism Board organiseert in samenwerking met de afdeling Parks and Wildlife Management, de vogelaars vereniging en de organisaties die staan voor het behoud van de natuur, het allereerste "The Gambia International Bird Festival", welke werd gehouden van 21 - 26 oktober 2016. Het belangrijkste doel van het evenement is de bevordering van het plattelandtoerisme en de ontwikkeling en ondersteuning van het behoud van vogels en hun leefgebieden.

In de binnenlanden zijn prachtige accommodaties te vinden. De schitterende lodges zijn vaak een met de natuur en u kunt hier in alle rust genieten van al het moois wat het land te bieden heeft.

 

Belangrijk om te weten

Excursies
In de binnenlanden is veel prachtige natuur. De meeste lodges bieden hun gasten excursies aan vanuit de lodge. Ga mee met de lokale gids op wandeltocht door de prachtige natuur, of stap samen met de gids in een kano en vaar de zijtakken van de indrukwekkende Gambia Rivier op.