Cape Point

De weg die Bakau verbindt met Fajara en Cape Point, voert langs de "goudkust" van The Gambia. Prestigieuze residenties en kantoren van internationale bedrijven en organisaties zijn hier gezegend met fraaie uitzichten over de Atlantische Oceaan.

Cape Point ligt in het verlgengde van Bakau, net onder het punt waar de Atlantische Oceaan en de brede Gambia rivier elkaar ontmoeten. Bij de bekende hotels Sunbeach, Cape Point en Ocean Bay is een klein toeristisch centrum ontstaan met een lokale handwerk markt, een taxistandplaats, een bar/restaurant en een supermarktje. Vanaf het Ocean Bay Hotel zijn de lokale bars, winkels en Bakau op loopafstand.

Aan het brede zandstrand bij het Sunbeach Hotel zijn watersportfaciliteiten en even voorbij het Ocean Bay ligt Calypso, een leuke strandtent met prachtig uitzicht. De zee is er rustig en kent nauwlijks onderstroming.

Belangrijk om te weten

Bezienswaardigheden

Bakau
Bakau is een traditioneel, levendig plaatsje met een vissershaventje, een wirwar van zandweggetjes en een lokale markt. De restaurantjes zijn eenvoudig en u kunt er terecht voor enkele Gambiaanse en internationale gerechten. Bakau is bij toeristen vooral in trek vanwege de grote handwerk- en uitstekende vismarkten. In Bakau proeft u het echte Afrika.

Botanische tuin
Aan de Altlantic Road tussen Bakau en Cape Point vindt u een prachtige botanische tuin. Breng een bezoek aan de vrij te betreden botanische tuin waar u tot rust kunt komen en vogels kunt spotten.

Katchikali Sacred Crocodile Pool
Breng een bezoek aan de Katchikali Sacred Crocodile Pool. In deze vijver vindt u vele krokodillen. In Gambia worden krokodillen geassocieerd met vruchtbaarheid. Daarom vinden er hier regelmatig rituelen plaats met ongewenst kinderloze vrouwen uit Gambia en Senegal. Entreekosten ca. DAL 50 per persoon (ca. € 1,40) voor de gids betaald u een bedrag van ca. DAL 50

Museum
Altijd al meer willen weten over Gambia? Dan kunt u een bezoek brengen aan het museum. Het museum is dagelijks geopend van 08:00 - 18:00 uur. U kunt het museum bezoeken tegen een kleine vergoeding.