Kotu Beach

Kotu Beach bestaat uit een aantal hotels langs het mooie en brede Kotu zandstrand.

Het brede zandstrand is ook zeer populair bij de in Gambia wonenende internationale gemeenschap. Ze komen vaak samen bij de bekende strandbars als 'Sailors' en 'Paradise Beach'. 

Nabij het strand is een gezellige toeristenmarkt te vinden (zie bezienswaardigheden). Daarnaast beschikt het gebied over diverse bars en restaurants. De restaurants in de hotels zijn ook toegankelijk voor de gasten van buitenaf.

De Fajara Golf- & Country Club vormt de achtertuin van Kotu Beach.

Belangrijk om te weten

Bezienswaardigheden

Fajara
Fajara is een populaire plek voor zowel Gambianen als toeristen. Fajara ligt tussen Kotu Beach en Bakau en heeft een aantal zeer goede restaurants. Fajara staat echter bekend om zijn schitterende afgelegen stranden. Grote rotsen bevinden zich her en der op het strand wat de kust een beetje ruig maakt. Pas daarom op met zwemmen!

Toeristenmarkt
De toeristenmarkt van Kotu Beach is zeer zeker een bezoekje waard. Op de markt wordt van alles verkocht. Van etenswaren (groenten en fruit) tot lokaal geproduceerde artikelen. Ook typisch uit Gambia afkomstige souvenirs zijn hier te koop. In totaal bestaat de markt uit ongeveer 42 winkeltjes. Naast etenswaarde vindt u hier ook sieraden, Afrikaanse kleding, zandschilderijen, lederen schoenen, tassen, drums en nog veel meer. In de nabijheid van de markt zijn vele bars en restaurants te vinden waar u na uw bezoek aan de markt kunt bijkomen met een heerlijke lokale maaltijd of een lekker drankje.