Kololi Beach

Kololi Beach is het toeristische hart van The Gambia. Het hoofdstraatje dat de kustweg verbindt met het zandstrand staat plaatselijk bekend als "The Strip" waar het toeristische leven zich afspeelt bij de restaurants, het casino, de discotheken en nachtclubs.

Op "The Strip" vindt u diverse bars, restaurants, internetcafés, koffieshops, lokale handwerk markten en winkeltjes. Waar u ook trek in heeft, op The Strip vindt u het allemaal! Van de beste pizza's en Italiaans, tot heerlijk Thais en lokale gerechten.

Medio november/december 2016 wordt er in het Senegambia / Kololi Beach gebied een aanvang gemaakt met strandrenovatie in de vorm van zandsuppletie en betonnen funderingen. Dit zal tijdens eb worden gedaan voor een periode van 6 maanden en er kan overdag enige vorm van geluidsoverlast zijn.

Belangrijk om te weten

Bezienswaardigheden

Bijilo Forest Park
Aan de rand van Kololi ligt het Bijilo Forest Park. Een ideale plek voor een wandeling en kennismaking met talloze aapjes die hier huizen. Bij binnenkomst krijgt u een gids toegewezen die u wegwijs maakt in de lokale flora en fauna. Entreekosten: DAL 300 per persoon (ca. € 6,-), voor de gids betaalt u DAL 50 (ca. € 1,-). Het is gebruikelijk na uw bezoek uw gids een fooi te geven.

Serrekunda markt
Op ongeveer 3,7 kilometer afstand van het centrum vindt u het plaatsje Serrekunda waar u de lokale markt kunt bezoeken. Er is van alles te koop op de markt, wandel door de kleine straatjes van de markt en neem het dagelijks leven van de lokale bevolking in u op. Wandel ook door de kleine straatjes rondom de markt om een indruk te krijgen van het dorp.

Tanji visafslag
Op ongeveer 13 kilometer van het centrum in het Tanji National Park vindt u de Tanji visafslag. Een hele beleving om de vissers hun vis te zien binnen halen en te verkopen.