AbCa's Creek Lodge

Gambia, Kassagne
  stersterstersterster

Algemene Informatie

 • Midden in de prachtige natuur
 • In het binnenland van Gambia
 • Echte 'Out of Africa' gevoel
 • Ideaal voor vogelspotters
 • Verse vis uit de rivier
 • Vele leuke excursies!

AbCa's Creek Lodge ligt in een prachtig natuurgebied in het binnenland van Gambia. De lodge is een ideale verblijfplaats voor toeristen die kennis willen maken met het traditionele leven in het binnenland van Gambia en die willen genieten van de natuur.

De lodge is opgezet door Abdoul en Carlijn en ligt aan een uitloper (Creek) van de Gambia rivier. Zij hebben deze locatie gekozen omdat het authentieke dorpje Kassagne en de prachtige natuur u het echte 'Out of Africa' gevoel zullen laten ervaren. AbCa's Creek Lodge heeft bewust de naam van lodge meegekregen omdat het op deze wijze onderscheiden wordt van de bushcamps in het binnenland van Gambia. Het doel van Abdoul en Carlijn is om u een comfortabel verblijf te bieden met goede basisvoorzieningen. Daarnaast staan gastvrijheid en persoonlijke benadering hoog in het vaandel.

Wat eten en drinken betreft hoeft u niets tekort te komen! Verse vis uit de rivier en zongerijpte vruchten en groenten uit eigen tuin staan hiervoor garant. Houdt u niet van vis? Géén probleem! AbCa's Creek Lodge biedt voldoende andere gerechten aan op de menukaart. Het dorpje Kassagne is niet ingesteld op toeristen waardoor u voor eten en drinken bent aangewezen op het restaurant van AbCa's Creek Lodge. De menukaart is gevarieerd en aantrekkelijk geprijsd.

Naast het genieten van de rust en de vrije natuur kunt u bij AbCa's Creek Lodge ook excursies boeken. Zie tab 'faciliteiten' voor een uitgebreid overzicht.

Ligging

 • AbCa's Creek Lodge ligt aan een zijrivier van de Gambia Rivier
 • Gelegen middenin de binnenlanden van Gambia
 • De toeristische kuststrook van Gambia bevindt zich op ca. 1 uur en 15 minuten vanaf de Lodge
 • De internationale luchthaven van Banjul ligt op slechts 1 uur rijden van de Lodge

Verzorging

 • Uw verblijf in AbCa's Creek Lodge is op basis van logies & ontbijt
 • Halfpension mogelijk (ontbijt & diner) (tegen betaling)
 • Volpension mogelijk (ontbijt, lunch & diner) (tegen betaling)

Kamers informatie

Standaardkamer
Bezetting: minimaal 1 persoon (minimaal 1 volwassene) - maximaal 2 personen
De standaardkamers zijn onderverdeeld in diverse huisjes die verspreid over het terrein van AbCa's Creek Lodge liggen. De kamers zijn eenvoudig ingericht maar zeer netjes en schoon. De noodzakelijk basisvoorzieningen zijn aanwezig. De kamers beschikken over een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden.
 

Faciliteiten
 • 24-uurs Electriciteit
 • Badkamer met douche, toilet en wastafel
 • Stromend water
 • Wisseling van de handdoeken: dagelijks
 • Wisseling van het bedlinnen: 1 x per week
 • Wisseling van het bedlinnen: 3 x per week

Hotel

 • Bar(s)
 • BBQ
 • Hangmatten
 • Ligbedden en parasols
 • Parkeerplaats (gratis)
 • Receptie
 • Restaurant(s)
 • Terras
 • Voltage: 220V

Activiteiten

Activiteiten en excursies vanuit AbCa's Creek Lodge
Tijdens uw verblijf in AbCa's Creek Lodge kunt u volop genieten van de natuur. Dit kan te voet of op de fiets. U kunt heerlijk relaxen en zwemmen in de rivier. Ook kunt u een wandeling of fietstocht in de omgeving maken. Bij de receptie zijn kaarten met een wandelroute en een fietsroute verkrijgbaar. Voor gasten die met een ervaren Gambiaanse gids de omgeving willen leren kennen, hebben we het volgende aanbod:

 • Wandeltocht in de omgeving
  Duur: ca. 1 - 1,5 uur
  Maximale groepsgrootte: 10 personen
  Prijs: € 5,- per persoon (minimaal 2 personen)
  Tijdens de wandeltocht maakt u kennis met de mooie natuur, het leven op het platteland en een typisch Gambiaans dorpje. Onderweg spot u veel kleurrijke vogels. Regelmatig heeft u het gevoel dat ze uit een volière ontsnapt zijn. Er leven ruim 550 verschillende soorten vogels. Maar ook apen, kleurrijke hagedissen en dergelijke komt u tegen. Vergeet tijdens deze wandeltocht vooral uw verrekijker niet. 
 • Boottocht door de mangrove
  Duur: 1 uur 30 minuten
  Per boot maximaal 8 personen
  Prijs: € 8,- per persoon (minimaal 2 personen)
  Vertrek meteen vanuit de Lodge! 
  Uniek aan deze boottocht is dat u in een originele Gambiaanse boot over de rivier vaart door de mangrove. De gids peddelt naar de mooiste plekjes, waarbij de dieren niet opgeschrikt worden door een ronkende motor. Houd uw fototoestel bij de hand om foto's te maken van de vogels, zeeotters en verschillende soorten apen. 
 • Fietstocht in de omgeving
  Duur: 1 uur 30 minuten
  Prijs : € 7,- per persoon (minimaal 2 personen
  Op een degelijke fiets maakt u samen met de gids een fietstocht in de omgeving. U fietst over vlakke verharde- en onverharde wegen en ondertussen geniet u van de natuur. U komt verschillende soorten apen tegen en u zult versteld staan van de vele kleurrijke vogels die u ziet. Ook de termietenheuvels zullen u niet ontgaan. We fietsen door dorpjes en hebben contact met de bewoners en u ziet de mensen op het land werken. Uw verrekijker en fototoestel zullen overuren maken. 
 • Kanotocht naar Bintang
  Duur: 1,5 - 2 uur
  Prijs:  € 8,- per persoon
  U vertrekt vanuit de lodge en peddelt in een rustig tempo naar het plaatsje Bintang. Dit is een afstand van 12 km.  
  Op de rivier kunt u genieten van de natuur en spot u ongetwijfeld allerlei vogels en andere dieren. Op de rivier komt u bijna niemand tegen en geniet u van de serene rust. Op het eind van de tocht wordt u in het plaatsje Bintang opgehaald door een van onze medewerkers.
 • AbCa's discovery tour
  Duur: 07.00 - 16.00 uur
  Inclusief: Lunch
  Prijs: € 49,- per persoon (minimaal 2 personen
  Tijdens deze dagtour maakt u kennis met het echte Gambia. U wordt op tijd gewekt, zodat we om 07.00 met de boot vanuit de lodge kunnen vertrekken. De gids peddelt u in een uitgeholde boomstam door de mangroven: dat is een unieke ervaring. Op dit tijdstip van de dag ontwaken de dieren en geniet u volop van de kleurrijke vogels, de apen en van alle andere dieren die in en om de rivier leven. Vergeet ook op dit vroege tijdstip uw fotocamera en verrekijker niet. Daarna gaat u ontbijten en na het ontbijt verlaten we onze lodge om een familie in een compound te bezoeken. U ziet hoe het dagelijkse leven van de mensen er uitziet en u maakt kennis met hun gebruiken en gewoonten. Vervolgens gaan we naar Brikama waar we een kleurrijke markt bezoeken. Hier doen veel Gambianen hun inkopen. Er is van alles te koop: groenten, fruit, vis, kleding, schoenen, enzovoort. Veel van de producten zijn bedoeld voor de lokale bevolking, maar ook voor de toeristen zijn er snuisterijen te koop. We lunchen aan het Paradise beach. Het is een van de mooiste stranden van Gambia buiten de drukke toeristenstrook. Na de lunch kun je lekker uitbuiken op het strand, maar u kunt natuurlijk ook even de benen strekken. We verlaten het strand en rijden naar een dorpje in het binnenland om een school te bezoeken. U komt in contact met leerkrachten en de kinderen en soms krijgt u zelfs de kans om een lesje te verzorgen voor de kinderen. Na dit schoolbezoek rijden we via een mooie route terug naar AbCa's Creek Lodge.   
 • AbCa's history tour 
  Duur: 08.00 - 16.00 uur
  Inclusief: lunch
  Prijs: € 65,- per persoon (minimaal 2 personen)
  Tijdens deze tour gaan we terug naar een tragische periode in de geschiedenis van Gambia: de slavenhandel. Slaven uit West-Afrika werden naar James Island getransporteerd. Op dit eiland in de Gambiarivier werden de slaven verhandeld en klaar gemaakt voor vervoer over de Atlantische Oceaan naar Europa en Amerika. Tijdens deze excursie gebruiken we een  traditionele Gambiaanse motorboot. We vertrekken bij AbCa's Ceek Lodge en varen eerst een stukje door de mangroves en vervolgen de tocht over de brede Gambiarivier. Na 1 uur varen komen we op James Island aan. Als u geluk heeft ziet u tijdens de vaartocht dolfijnen. James Island, waarvan de officiële naam Kunta Kinteh Island is, is door de Unesco op de wereld erfgoed  lijst geplaatst (http://whc.unesco.org/en/list/761). De tragische periode van de slavenhandel mag niet vergeten worden. Op het eiland bezoeken we het fort met de kerkers, dat in 1651 gebouwd is. Het is in bezit geweest van de Portugezen en later werd het eigendom van de Engelsen. Na het bezoek aan het eiland varen we naar het vaste land en bezoeken Juffrureh en Albreada. Vanuit deze twee dorpen werden de slaven verhandelend. Juffrureh is het dorp waar de bekende slaaf Kunta Kinteh in 1750 werd geboren. Hij is bekend geworden door het boek dat Alex Haley over de slavernij schreef (http://nl.wikipedia.org/wiki/Roots:_Wij_zwarten). We bezoeken een van de slavenhuizen dat nu gebruikt wordt als museum. In het kleine museum krijg je een indringend beeld van deze zwarte bladzijde in de geschiedenis van de slaven handel. We lunchen in een lokaal restaurant aan de Gambiarivier voor we terug varen naar AbCa's Creek lodge. 
 • AbCa's Safari (beleef Gambia)
  Duur: ± 4 uur 
  Prijs: € 25,- per persoon (minimaal 2 personen)
  Tijdens deze trip ervaart u het echte Gambiaanse leven. We rijden met een 4WD Jeep, weg van de gebaande wegen, door het prachtige landschap met de ongerepte natuur. Onderweg passeren we dorpjes waar u het traditionele leven van de bewoners ziet. We bezoeken een familie. Het is een unieke gelegenheid om kennis te maken met het dagelijkse leven. U ziet hoe de vrouwen groenten en fruit verbouwen in hun tuin. Onderweg geniet u van de prachtige natuur. Onze ervaren gids vertelt u erover. Deze trip zal een onvergetelijke ervaring voor u zijn.  
 • Kookcursus in een compound
  Duur: 10.00 - 15.00 uur
  Prijs: € 25,- per persoon (minimaal 2 personen)|
  Leer een echte Gambiaanse maaltijd klaar maken en ontdek de geheimen van de Gambiaanse keuken. We starten de workshop met het doen van inkopen op de markt. We kopen de ingrediënten voor de maaltijd zoals specerijen, vis, vlees en groenten. U ziet dat de kleurrijke markt voor het grootste deel gerund wordt door vrouwen. Daarna maakt u kennis met de familie in een compound. We vertellen u iets over het leven in het dorp en de compound. De vrouwen van het gezin waar u te gast bent leren u koken. U bent zelf actief bij het klaar maken van de gerechten. Als de maaltijd klaar is gaat u samen met de familie genieten van de Gambiaanse gerechten. Wees niet verbaasd als u met zijn allen van een groot bord eet. En dat doet u dan met uw handen!\
 • Vissen op de rivier
  Duur: een halve dag of een hele dag
  Inclusief: visspullen
  Prijs: € 21,- halve dag, € 35,- hele dag 
  Met onze lokale visser vaart u vanaf AbCa's Creek Lodge naar de rivier. De kans is groot dat u de volgende vissen vangt: barracuda, captainfish of ladyfish. Misschien eet u bij het avondeten wel uw eigen vis! 

Excursie op maat|
In overleg met ons kunt u een eendaagse of meerdaagse excursie samenstellen die helemaal aan uw eigen wensen voldoet. Uw wensen vormen het uitgangspunt voor deze excursie. AbCa's Creek Lodge kan u waardevolle tips geven.

Excursies vanuit uw accommodatie aan de kust

 • AbCa's daytrip (ontdek het binnenland)
  Duur: 08.00 - 17.00 uur
  Vertrek: Accommodatie aan de kust
  Inclusief: Lunch
  Prijs: € 49,- per persoon (minimaal 2 personen)
  Om 08.00 uur wordt u opgehaald bij uw hotel. Onze eerste stop is bij de veemarkt. Uit de verre omgeving worden hier schapen en geiten naar toe gebracht om te worden verkocht. U ziet hoe er onderhandeld wordt over de prijs van de dieren. Vervolgens gaan we naar Brikama, waar we een kleurrijke markt bezoeken. Hier doen veel Gambianen hun inkopen. Er is van alles te koop: groenten, fruit, vis, kleding, schoenen, enzovoort. Veel van de producten zijn bedoeld voor de lokale bevolking, maar ook voor de toeristen zijn er snuisterijen te koop. We rijden naar AbCa's Creek lodge voor een boottocht. De boottocht is een ware belevenis. U hoeft zelf niet te peddelen, dit doet de gids. U vaart in een uitgeholde boomstam door de mangroven: dat is een unieke ervaring. De gids laat u de mooiste plekjes zien, waarbij de dieren niet opgeschrikt worden door een ronkende motor. Houdt uw fototoestel bij de hand om foto's te maken van de vogels, zeeotters en apen. De gids zal de namen van de verschillende soorten vogels in het Nederlands noemen. Hij heeft meer dan 16 jaar ervaring en vogels spotten is zijn hobby! U luncht bij AbCa’s Creek Lodge in een prachtige omgeving. Tijdens de lunch kunt u genieten van de natuur. Na de lunch bezoeken we een familie in een compound. Bij voorkeur bezoeken we een compound waar vrijwel geen toeristen komen. Tijdens dit bezoek ziet u hoe het dagelijkse leven van de mensen er uitziet en u maakt kennis met hun gebruiken en gewoonten. Als er gelegenheid voor is bezoeken we ook een school. We gaan terug richting de kust waar we het vissersdorp Tanji bezoeken. De vissers komen terug met de vangst en verkopen de vis op het strand. U zult verbaasd staan van de verschillende soorten vis die er te zien zijn. Een van de grootste vissen is de barracuda. 
  Na ons bezoek aan Tanji rijden we terug naar het hotel. (de volgorde van de activiteiten kan wisselen).

 • AbCa's overnight stay
  Duur: 2 dagen met 1 overnachting
  Vertrektijd: 09.00 uur 
  Vertrek: Accommodatie aan de kust
  Inclusief: Overnachting, een ontbijt, twee lunches en een diner
  Prijs: € 99,- per persoon (minimaal 2 personen)
  Tijdens deze tweedaagse excursie krijg je het echte Afrika-gevoel.

  Dag 1
  De eerste dag wordt u om 09.00 uur opgehaald bij uw hotel. 
  We rijden vervolgens naar de grote veemarkt in Abuko. U ziet hoe geiten, schapen en koeien verhandeld worden. 
  We vervolgen onze reis naar Brikama, waar we een kleurrijke markt bezoeken. Hier doen veel Gambianen hun inkopen. Er is van alles te koop: groenten, fruit, vis, kleding, schoenen, enzovoort. Veel van de producten zijn bedoeld voor de lokale bevolking, maar ook voor de toeristen zijn er snuisterijen te koop. We rijden verder het binnenland in. We maken kennis met het traditionele Gambiaanse leven. We stoppen regelmatig om van de natuur en de rijstvelden te genieten. Tegen de middag komen we in AbCa's Creek Lodge aan. Deze lodge ligt midden in de natuur aan een uitloper van de Gambiarivier. Je luncht hier waarbij je een mooi uitzicht hebt over de rivier. Na de lunch kunt u lekker relaxen: rond wandelen op de lodge, zwemmen in de rivier of lekker op een stoeltje zitten om dieren te spotten. In de namiddag maakt u een wandeling door de natuur met een ervaren gids. Tegen de avondschemering zult u veel dieren spotten, waarbij vooral de diversiteit aan vogels opvallend is. 
  's Avonds kunt u genieten van een smaakvolle lokale maaltijd. De avond kunt u op uw eigen manier doorbrengen. De bar is de gehele avond geopend. Koffie, thee, softdrinks en alcoholische dranken zijn volop verkrijgbaar.

  Dag 2
  U wordt vroeg gewekt omdat we voor het ontbijt al een boottocht door de mangroves gaan maken. Bij zonsopkomst zijn de meeste dieren te zien. Met een traditionele boot, een uitgeholde boomstam, vaart uw gids u door de mangroves. Dit zal een onvergetelijke ervaring zijn. U ziet kleurrijke vogels, apen en andere dieren. Na de boottrip staat het ontbijt klaar. Op maandag tot en met vrijdag bezoeken we een school. In het weekend zijn de scholen gesloten en maken we met de gids een fietstocht door de omgeving.  Rond de middag luncht u in AbCa's Creek Lodge. Na de lunch bezoeken we een familie in een compound. Bij voorkeur bezoeken we een compound waar vrijwel geen toeristen komen. Tijdens dit bezoek ziet u hoe het dagelijks leven van de mensen er uitziet en u maakt kennis met hun gebruiken en gewoonten.
  We rijden richting kust naar het vissersdorp Tanji. In de namiddag komen de vissers terug met de vangst en verkopen de vis op het strand. U zult verbaast staan van de verschillende soorten vis die er te zien zijn. Een van de grootste vissen is de barracuda. Na ons bezoek aan Tanji rijden we terug naar het hotel.

AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge AbCa's Creek Lodge
Reisgezelschap

Overzicht

 • Accommodatie:
  AbCa's Creek Lodge
 • Sterren:
  stersterstersterster
 • Kamer:
  Helaas zijn er geen opties mogelijk op basis van uw reisgezelschap
 • Verzorging:
  Logies/ontbijt
 • Vliegen met:
  [Tui-Fly]
Bewaren

Hulp nodig?

Wij zijn bereikbaar

Gebruik onderstaande contactmogelijkheden om uw vraag te stellen.

071 - 589 3200 (Ma. - Vr. van 9:00 tot 17:00)